Tisdag: Hundkurs

Tjo!;)
Idag var det en helt vanlig skoldag som slutade 14:50. Drog då hem och pluggade sen vid halv 7 var det dags för hundkurs:) Idag var det agility intruduktion (stavning?), man måste ha gått på det för att få köra agility på tisdagarna. Så det gick jag på, man gick igenom reglerna, vad sin hund ska kunna innan man börjar med agility och sen gick vi igenom alla olika hinder;) Sen på slutet så plockade vi ut saker och körde lite. Övad på vippen och det gick super:D Det går bättre och bättre:D Träningen idag kändes väldigt bra, känner att det går bättre för varje gång för mig och Wille;)♥ Det gillar vi!
Hoppas ni läsare har haft en bra dag.
Ha det gött!

Grattis bloggen!!

idag är det så att bloggen blir 1 hel månad!!!
Grattis bloggen :)

Klättrat på hammarbybacken :9

Linnéa skulle går ut med wille på en långrunda. så vi tänkte att vi skulle gå upp för hammarbybacken, och det gjorde vi :) vet inte vad vi ska skriva men alla tyckte det var kul :)
Ovisad bild på wille (tror vi xD)

Jag saknar dig

Hallå!

Jag är med och tävlar om att få två biobiljetter till filmen Jag saknar dig hos www.filmjagsaknardig.blogg.se. Kanske du också vill vara med, gå då in där och läs vad du ska göra;) Senaste dagen att anmäla sig är i morgon.

Om jag skulle vinna de två biobiljetterna skulle jag såklart bjuda med mig min bästis Sofia. Hon betyder allt för mig, skulle aldrig kunna leva utan henne. Hon är som en syster för mig. Jag har som roligast när jag är med henne och jag kan lite på henne. Vi kan prata om allt med varandra och vi håller ihop i både vått och tort. Skulle inte kunna välja någon annan än henne.  Så det skulle betyda jätte mycket om jag fick äran att vinna de här biljetterna, så att vi kan gå tillsammans på den.



Du och jag föralltid♥

Hundkurs

var hundkurs idag och jag gick med min nya "kurs hund" Ozzy :)
vi tränade lite trix.
han var jätte taggad från början, men efter ett tag så blev det lite tråkigt tyckte han.
träningen idag gick inte så jätte bra men det hade ju kunnat gå sämre...

Hundkurs:)

Hallåå!;)

Idag var det först skola sen efter det följde jag med Sofia till Forum för hon skulle göra något där. Men kl. halv 7 så var det dags för första hundkursen för terminen:) Det började med en promenad i skogen, sen samlades vi och ledarna berättade lite om tisdagarna och information, påtanke på att det fanns nya som hade kommit:) Efter det kunde man välja om man ville köra lite rallylydnad eller freestyle. Jag valde freestyle, det är ju det vi tränar mycket:) Det gick bra, Wille var konsentrerad och så;) Men sen efter en stund blev han helt okonsentrerad och det gick inte lika bra. Då var det bara 10 min kvar, så jag och Sofia sa hejdå till alla och tog en runda i skogen. Tog tyvärr inte med kameran, så det blir inga bilder. Det får bli en annnan gång;)

Ha det gött!


Wille eftar han hade badat en gång på sommalovet!:)♥

Sötis :9

ozzy ligger brevid mig i soffan. en bil tutade och han for upp som ett riktigt skällande shihu :)
men nu ligger han och sover igen:)

FilmKvällen igår :)

igår så kollade vi på film, vi såg Dreamer.

först när vi kom hem till mig igår så åt jag middag, sen satte vi oss och kollade på filmen och åt frukt.
hundarna sprang runt och lekte i ca 10 minuter sen låg dom som döda på mattan.
Är det någon annan som har sett Dreamer??



En sovande hund vid namn...

Ozzy :)
Han ligger brevid mig i sängen och sover :)

FilmKväll??

idag är det ju sista fredagen på sommarlovet. kanske man borde utnyttja den genom att sätta på en film och ha allmänt mysigt i soffan?? Så vad säger du linnèa, ska du och Wille komma upp till mig (och Ozzy) ikväll så kollar vi på någon rolig film?? Så kanske man kan ta en lång runda innan?? Vad vet jag....

Positiv träning

Det är bättre att nonchalera felaktigt beteende och förstärka/belöna rätt beteende istället. Vi hundägare är oftast väldigt dåliga att se och agera på allt det som hunden gör rätt, men vi är däremot mycket bra på att se när hunden gör nåt fel och då agera. Var observant och lär dig läsa din hund och dess beteende. Vägled den att göra rätt istället för att sitta och titta på när den gör något fel och då bestraffa den.

Vid inlärning och träning är alla medel som uppfattas positivt/fungerar positivt av/för hunden välkomna att använda. Var generös med belöningar och belöna vid rätt tidpunkt. Det är viktigt att hunden förstår vad du vill belöna. Kommer belöningen för sent kan hunden feltolka vad den får belöning för.

Snåla med kraven och undvik korrigeringar. För mycket krav kan göra hunden förvirrad och osäker, vilket hämmar inlärningen/träningen.

Om hunden ej vill utföra något beror det på att den antingen ej vet vad den ska göra, då måste vi förklara/lära den vad det är vi vill att den ska göra, eller så beror det på att den ej är motiverad, då måste vi finna former att få den motiverad.

Ta hänsyn till miljön. Börja träna i lugn och störningsfri miljö. Ju säkrare hunden blir på övningarna ju mer störningsmoment i miljön kan du börja träna med.

Träna i korta pass med många tråkiga pauser. Hunden ska aldrig hinna tröttna utan ska alltid vara sugen på mer träning.

Träna med kvalitet. Viktigare med hög kvalitet på träningen än med kvantitet. Och tänk på att träna vid rätt tillfällen, då både du och hunden är sugna på att träna, då blir kvaliteten på träningen bättre.
Källa http://vanja.info/

Vattensvans

Har fått en fråga av en tjej från stallet om vi kan skriva om vattensvans, och det kan vi absolut göra, så här kommer den:

Vattensvans eller Wet Tail som det också kallas är något som bara drabbar hundar. Det är något som hundar kan få om de badat i kallt vatten eller varit ute länge i kallt regn. De raser som drabbas mest är retrievers, spaniels och andra hundar som gillar att bada.

Orsaken till sjukdomen är inte helt känd men man tror att det beror på en inflammation i nerverna i svansroten som uppstår när hunden blir kall om bakdelen.

Det gör väldigt ont och man brukar se att svansen bara hänger rakt ner. Hunden brukar ömma kraftigt om man tar på svansen eller på bakersta delen av ryggen. De kan även visa ovilja att sätta sig ner och tikar kan ha problem när de ska kissa och inte kan hålla undan svansen.

Smärtan kan i vissa allvarligare fall sprida sig ner i bakbenen.

Symtomen brukar försvinna på några dagar om man håller hunden varm och torr och låter den vila. Man kan även hjälpa hunden med att ge någon form av smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Rekommendation är att använda ett veterinärpreparat (receptbelagt).
Man kan även ge Magnecyl och då ger man 10mg/kg, dvs. 1 tablett (500mg) per 50kg kroppsvikt morgon och kväll. Medicinen ges tillsammans med mat och man bör inte behandla längre än 2-3 dagar.

Om du är tveksam på sjukdomen eller om hunden inte snabbt blir bättre bör du kontakta en veterinär.
Tänk på att det finns många andra sjukdomar som kan ge liknande symptom (t ex analsäcksinflammation, höftledsproblem, diskbråck och andra ryggskador).

Vanja Sundqvist

 

Artikeln hittad här: http://hundportalen.wordpress.com/2008/05/13/vattensvans-wet-tail/


Dålig bloggning denna dag

Hejsan hoppsan!
Har varit dålig uppdatering idag, men vi har inte haft tid att blogga idag. Sofia har varit i stallet och jag har varit och tittat på nya möbler och sånt till mitt rum. Så vi har inte haft tid occhh tillgång till datorer. Men vi lovar att det ska bli bättre! Imorgon kommer videon upp med mig och Wille som jag har lovat;) Hoppas ni kommer gilla den:D

Ha det gött och god natt!
Kom ihåg att lägga en röst på våran blogg hos Bloggriket ;) Då blir vi super glada!:D


Bild i repris!;) Tycker den är lite cool:)

Cesar Millan-Mannen som talar med hundar...

har säsongstart i kväll klockan 9 XD

Lägg gärna en röst:)

Tjeenare!
Nu är det så att vi har registrerat våran blogg hos Bloggriket;) Så klicka HÄR så har du lagt en röst på våran blogg! Gör gärna det, för då blir vi super glada:D
Ha det gött!

Gillar statistiken:D

Hallåå!
Ser att statistiken höjer sig mer och mer!:D Ligger nu på 51 besökare och det är ett väldigt gott täcken;) Fortsätt och läs våran blogg och kommentera, vi blir jätte  glada när det ökar med besökare och kommentarer:D
Ha det så gött!
Vart tog Wille vägen?, haha!

Cykeluppkoppling...

brukar kosta runt 600 kronor, men den på hööks kostar bara 149 kr.
Länk till produkten: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=041056&deptid=199&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Tipsa om...

hööks. dom har mycket bra grejer för väldigt låga priser.
jag bryr mig inte speciellt mycket om märkes produkter utan mer om priset , designen och kvaliten.
sen behöver inte kvaliten vara yber bra, men bara det inte går söder så fort man rör de. och sen ska ju inte kvaliten heller vara "för dålig" för priset.
Vad tycker ni om märkes grejer??





Lite bilder från promenaden

Hallåå!
Tänkte att det skulle vara lite roligt för er om ni fick lite bilder:)
Farsan följde med också:)
Det var några bilder:)
Ha det gött!

Skälla på tv??

Ozzy brukar sitta med oss i soffan och kolla på tv. men när det kommer en hund på tv:n börjar han skälla.... Han har även skällt på motorsågar och kossor.
Nån som vet hur man ska träna bort det eller har en egen hund som gör lika dant???

Har tänkt på att göra...

en video på några trix som min lilla kille kan:) Vad tycker ni om det? Ska jag göra det? Det blir morgondagens uppgift:) Hoppas ni kommer gilla den:)
Ha det gött!

Vann!:D

Hejsan hoppsan alla läsare!

Jo, vi har blivit Dagens Blogg hos Bella!:D Vi är verkligen super glada!:D

Min dag har bestått av att titta på en ny säng och lite annat till mitt rum och en lång och lekfull promenad med hunden:) Tog lite bilder under promenaden, så de kommer upp i nästa inlägg. Nu ligger jag i soffan och lyssnar på musik. Det är allt jag har att säga nu, men det kommer upp lite fler inlägg under kvällen;)
Vad har ni läsare gjort idag? (kommentera det:)

Ha det så gött!
Från Willes första utställning! Detta är hans mamma Lisa och hennes matte:)

Hundvecka! :P

jag har blivit JÄTTE sugen på att åka till t.ex. gotland med hundarna och äventyra lite :P
dock är det väldigt dyrt och i år är det nog lite sent. men till nästa år tänker jag få med mig linnéa och åka.

Nån som har gjort nått liknande??
blev lite konstiga bilder menmen :P

Ozzy kan

Just nu kan ozzy:

  • Ligg
  • Sitt
  • Snurra
  • Backa
  • Vem e bäst
  • Pang
  • Sök

Håller på och lära sig:

  • Upp
  • Zebra
  • Titt åt vänster
  • Spinn



Detta kan Ozzy :P

tänkte göra en liten kategori som heter "ozzy kan" där kommer ni kunna läsa om alla tricks han kan och om ni vill kan jag även skriva hur jag lärde honom dom :P

Det jag köpte till Wille igår!

Hejsan hoppsan!
Här kommer det bilder på det jag köpte till Wille:)
Randigt fleecetäcke 99:-
Reflextäcke 42:- (det var mörkt när vi tog den här bilden)
Till mig själv köpte jag ett par ridbyxor och ett par ridhandskar:)
Blev riktigt nöjd med allt jag köpte, kommer verkligen användas;)
Ha det gött!

nu ska vi...

...dra ut och göra en grej som ni får se senare, om ni vill???....

Ska införskaffas till Wille

Transportbur: Väldigt bra när man drar till tävlingar, läger och annat;)
Kostnad: 299:- hos Hööks (vem vet kanske går att hitta en sån billigare i en annan affär)
eller
Vilken tycker ni att Wille skulle passa i?:)
Fleecetäcke: Bra att ha på vintern när det kanske är väldigt kallt vissa dagar. Wille behöver egentligen inte täcke som hans uppfödare sa, men det här är inte så tjockt, så det är bra;)
Kosnad: 99:- hos Hööks.
Fällskrapa: Bra att ha när Wille fäller.
Kostnad: 129:- hos Hööks.


Reflextäcke: När vintern kommer och det blir mörkt så måste ju hunden har reflexer. Då tänkte jag köpa det här, det är både vattentätt och det värmer.
Kostnad: 84:- hos Hööks. Psst, på rea:P






Vi hissar fällskrapan

Hallå!
Vi rekomenderar fällskrapan, därför att den tar bort den "döda pälsen" väldigt snabbt och smidigt. Den ökar blodcirkulationen och man kan använda den varje dag utan att skada pälsen på hunden. Sofia har själv använt en sådan till sin grannes hund, och enligt henne funkade den hur bra som helst. Därför tänker jag (Linnea) köpa en sån till Wille;)
Ni läsare som har en sådan, vad tycker ni om den?

no robrikas (hahah) XD

halloj, idag har vi inte kunnat blogga för att,
Sofia: var i stallet och har blogg torka!
Linnéa: åkte hastigt till forum och har varit där hela dan.
ingen av oss har hunnit göra förtidsinställda inlägg....
men vi hoppas som sagt fortfarande på bättre tider XD

agility bilder ...

linnéa är hos några kompisar men kommer hem snart. då kommer hon hit och då kan vi ladda upp alla bilder från dagen om det blir mer än 5 kommentarer (från olika personer) på detta inlägg! XD

Agility idag :P

idag har vi varit och tränat agility nere på bk :P
ozzy var inte hemma så det blev bara wille (vilket blev skönt XD)
vi byggde en bana med hopphinder, slalom, tunnel och balans hinder precis som förra gången, fast nu med en annan "bana".
vi tränade lite på vippen och på "ut" (för att hoppa ett hinder som inte är "rakt fram")
tränings passet idag blev lyckat, det ända är att linnéa måste bli mer possitiv (lika så sofia (när det är hennes "egna" hundar) XD)
har väl inte så mycket mer att skriva, men kommentera bra så kommer bilder från dagen :P

Agility next :P

nu drar vi ner till bk för att träna agility :P
bilder kommer (hoppas vi) om ni kommenterar bra nu :P

Svar på kommentar:

Anonym om Hallå....:
Vad heter eran blogg? :D

Svar: Det borde du veta, påtanke på att du har kommit in på våran blogg!:P Men den heter iallafall Wols;)



Rolig video!:D

Tjenare!;)
Den här videon är så himla rolig:P Titta på den!

Fråga

Tjenare!;)
Vet någon hur man över bort om sin hund skäller till vissa människor. När tex främmande människor ska komma fram och klappa hunden, men den börjar skälla då. Kommentera om du har något tips på hur man kan få bort det:)
Ha det så bra!

Hallå....

vart har alla läsare tagit vägen??
den var ju några dagar som va hade runt 40, och nu har vi bara 15.....
vi gör en deal, vi bloggar bra så kommenterar ni bra,  och inte typ "hej hur mår du idag??"

Tina och oliver-månadens trick :P


I love mama XD


sry...

förlåt för dåliguppdatering idag, men sofia har varit i stallet och kom hem senare än igår och hann inte göra förtidsinställda. och linnéa har varit hos en kompis och har inte haft tillgång till dator....
men vi får hoppas på bättre tider!

Är med och tävlar om...

Dagens blogg hos Alexandra också:) Ni kanske också vill vara med, klicka då på den här länken för att få reda på mer om tävlingen: http://vadfanskajagheta.se/2011/august/onsdag-dagens-blogg.html#comment
Hare gött!

Kvälls agilityn igår XD

igår efter stallet åkte jag och linnea ner och tränade agility (mycket senare än planerat).
vi tog bara fram ett slalom med 4 pinnar och 5 hopphinder :) sen fanns ju vippen, A-hindret och balanshindret redan framme :)
vi tränade wille på vippen och det funkade perfekt efter lite träning, men kommer kunna sitta bättre.
tyvärr finns inga bilder från igår då det blev alldeles för mörkt :( men ni får en bild från förra gången  jag var där (innan den här gången då XD)

Hahaha


okej :P


Säkerhet i bilen!

att hunden sitter säkert i bilen är en självklarhet! det är lika lågiskt som att en människa sitter fast med bilbälten.  i en bur sitter den "stadigt", och känner sig trygg.
Eller i ett säkerhetsbälte kan den röra sig lite mer men samtidigt kan det inte hända lika mycket "faror"
Hur åker era hundar bil???





Måste berätta.....

om en grej på hundlägret förra året :P
det var freestyle träning och freesyle ledaren frågade om vi hade några förslag på trick. då är det den yngsta tjejen som heter hanna som säger, jag har sett en film på youtube där det är en tjej som kör ett trick med sin hund king. tricket var blablablablabla (kommer inte håg det nu XD), men det roliga var att det var ledaren Karro och hennes hund King som hon snackade om. gu vad vi skrattade!!!
Här är ett klipp från när dom tävlade freestyle på hund 09 och vann klass 2!!!

Kvälls agility XD

Idag efter stallet tänkte jag dra ner och köra kvälls agility. Då är det inte lika varm och hundarna blir inte lika trötta :P om jag drar ner och tränar hoppas jag på att lillen följer med :) Och då kommer massa bilder XD

Bilder:)

Tjena!
Här kommer det bilder från när Wille badade idag:) Har massa kort till, men det här är några!

1 Augusti

Tjena!;)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, antar att jag ska bada för det är så soligt och varmt ute:) Sen blir det nog en långpromenad med Wille. Får se vart  vi går, men det blir nog runt sjön! Då kan han få bada och så också:)
Vad ska ni göra idag?

Jag undrar en sak, vad vill ni läsare läsa om? Det skulle vara till stor hjälp om ni kommenterade det, för då vet vi vad ni vill och då blir det enklare för oss:)

Hare gött!


Wille i höstas!♥




Är med och tävlar om..

Dagens blogg hos Enya!:) Kanske du också vill vara med, klicka då på den här länken för att komma till det inlägget på hennes blogg: http://blueginger.blogg.se/2011/july/vinnare-ny-omgang.html?_tmp=d4e17c0a21616d21f425d53007d45c78615cb2e4
Där står det hur man ska göra för att kunna vara med och tävla;)

Hare gött!


närmsta två veckorna :P

nu under två veckor så ska jag hjälpa till på ridskolan att sätta igång ridskolehästarna.
men tro inte att jag inte kommer blogga, jag ställer in förtidsinställda och sen har jag ju hela kvällarna också :P
dock vet jag inte vad jag ska blogga om, så här är några förslag :)
*Bildbomber
*Hiss/Diss
*Lägga upp ett tränings schema för ozzy om han var min och vi hade all tid i världen
*Berätta lite om hur jag lär ozzy T.ex. trix elr agility hinder
Det var några allternativ (Kom med egna förslag också), skriv en kommentar och säg det du vill se mer av här på bloggen :P

RSS 2.0